Fa'amanatu le aso fa'alenu'u a Suetena

O le asō, ua tatou o mai faatasi e faamanatu le Aso Faaleatunuu a Suetena, o se aso e tumu i le olioli ma le mitamita.O le Aso Fa'alenu'u a Suetena, e fa'amanatu ia Iuni 6 i tausaga ta'itasi, ose aso malolo fa'aleaganu'u ua leva i le tala fa'asolopito o Suetena ma e avea fo'i ma Aso Fa'avae a Suetena.I lenei aso, o tagata Suetena e potopoto e faamanatu le tutoatasi ma le saolotoga o le malo, e faʻaalia ai lo latou alolofa i aganuu ma tulaga taua a Suetena.

Talaaga: I le aso 6 o Iuni, 1809, na talia ai e Suetena lona uluai faavae faaonaponei.I le 1983, na faalauiloa aloaia ai e le palemene le aso 6 o Iuni o le aso o le atunuu o Suetena.

Gaoioiga: I le taimi o le Aso o le Atunu'u a Suetena, o fu'a a Suetena e sisiina i le atunu'u.O sui o le aiga tautupu Suetena e malaga mai le Maota o le Malo i Stockholm i Skansen, lea e maua ai e le masiofo ma purinisese fugalaau mai tagata alofa.

I le avea ai o se vaega o lenei aso faʻapitoa, matou te momoli atu o matou manaʻoga sili i tagata uma o Suetena!Talosia ia aumaia e le Aso Fa'alenu'u a Suetena le fiafia ma le lotogatasi, e fa'aalia ai le lotogatasi ma le maufetuuna'i o tagata Suetena.

Matou te fia faamanatu atu foi i tagata uma o Suetena o se aso malolo taua tele, ma o le tele o faalapotopotoga ma pisinisi o le a tapunia mo le aso e faamanatu ai lenei sauniga tele.Faamolemole ia matau o nisi auaunaga e ono aafia.Ae ui i lea, o le a tatala le Artigiftsmedals e pei ona masani ai i lenei aso, e sauni e fesoasoani ia te oe i soʻo se luʻitau e fesoʻotaʻi ma galuega.Lagona le saoloto e faʻafesoʻotaʻi i matou!

Pe o e faʻamanatuina i le fale pe auai i gaoioiga eseese, ia tatou auai uma i lenei fiafiaga ma le mitamita, faʻamanatuina le talafaasolopito o Suetena ma tu ma aganuu.

Mana'o tagata uma o Suetena i se Aso Fa'ale-atunu'u fiafia ma manatua pea!

Manuia aso malolo!

Alofaaga,

pine fa'ailoga


Taimi meli: Iuni-06-2024